-Edhe kjo faqe është në korigjim e redaktim...

 

 

 

Brahim Ibish AVDYLI:

 

 

E DREJTA E MOHUAR E LIRISË

PËR TË CILËN POPULLI SHQIPTAR LUFTOI E SAKRIFIKOI PA MASË

 

 

  “...E DASHUROJMË VËRTETË VENDIN TONË, POR AKOMA MË SHUMË DASHUROJMË

  TË VËRTETËN DHE DREJTËSINË”

VASO PASHË SHKODRANI      

 

Kjo ishte Serbia, 1 vit para krijimit si shtet në Kongresin e Berlinit


___________________________________________

  • [1] Shiko shkrimet e mija mbi armiqtë tanë kombëtarë prej prejardhjes së shqiptarëve deri sot, të dhëna në faqen time http://www.brahimavdyli.ch.
  • [2] Shiko veprën e J.J.Norwich, „Bizanti, shkëlqimi dhe rënia e një perandorie 330-1453", Eugen, Tiranë 2005,deri në fletën e fundit.
  • [3] Shiko veprën e Pasho Bakut, “Enciklopedia universale e ilustruar”, Shtëpia Botuese Bacchus, Tiranë 2011, faqe 703.