DITËLINDJA IME...

 

 

KJO ËSHTË NJË DITË E VEÇANTË...

 

NUK E KENI MENDUAR SE DATËLINDJA IME, ME 05.09.1960, ËSHTË NJËKOHËSISHT DITA NDËRKOMBËTARE E BËMIRËSISË, DITA NË TË CILËN BËMIRËSIA U DREJTOHET MIJA FËMIJËVE TË PA PRIND; PA SHTËPI; NËPËR RRUGË; TË VARFËR; E ME NJË NEVOJË TË MADHE TË PËRKRAHJES; NDOSHTA PA E PASUR ASKËND PRANË TYRE...

 

MIJA FËMIJË PRESIN ME LUTJE E ME LOT NËPËR FAQE, PARA ZOTIT TË MADH; PARA NJERËZVE... DHE, UNË, I KUJTOJ ATA PËRHERË,... ME LOTËT E TYRE, ME VAJIN E TYRE, ME ZËRIN QË U DRIDHET,...E QË NUK KANË KUJT T`I DREJTOHEN APO NUK E DINË SE KUJT DUHET T`I DREJTOHEN, PËRVEÇ ZOTIT TË MADH, KRIJUESIT TË TYRE...

 

MERRENI ME MEND, PIKËRISHT NË DATËLINDJEN TIME!...

 

ËSHTË E VËSHTIRË QË TË KEM DATËLINDJEN NË KËTË DITË, NË DITËN NDËRKOMBËTARE TË BËMIRËSISË, KUR VËRTETË ASGJË NUK KAM, E AS MJETE DHE AS GJËRA QË MUND TË FALEN, POR I KAM VETËM FJALËT DHE LUTJET E MIJA PËR TË GJITHË ATA QË KANË NEVOJË, PËRBALLË ZOTIT TË MADH!... PO, PO! I I LUTEM ZOTIT TË MADH 55 MIJË HERË PËR KËTA NEVOJTARË, PA MARRË PARASYSH SE NGA VIJNË E NGA JANË!..E AI ËSHTË U N I V E R S I, ENERGJIA MË E MADHE E KOZMOSIT, PRA ENERGJIA KOZMIKE!...

 

JU SHËNONI KËTË DITË, DITËN NDËRKOMBËTARE TË BËMIRËSISË!

 

MOS E HARRONI ZOTIN E MADH, ME DODONËN, NË TOMORR TË SHQIPËRISË; MOS E HARRONI  SHËN TEREZËN, BASHKË ME DITËLINDJEN TIME DHE MENDONI SE FETË JANË KRIJUAR PREJ NJERËZVE, NDËR MIJA VITE!...

 

 

 

NDONJËHERË, ZOT E QUAJNË, DIELL E YLL-PERËNDINË. ZOTI I MADH, PERËNDIA, DIELL E YLL, SI GJAKU I KUQ APO DIELLI KUR LIND E PERËNDON, MË DUKET SE NUK ËSHTË NË ARABI. MË DUKET SE VENDIN E PARË ZOTI I MADH APO KRIJUESI I BOTËS E KA PASUR KUR KA ZBRITUR NË TOKË, NË DODONË, NË TOMORR, NË SHQIPËRI. E KY ËSHTË SHËNUAR SI VENDI I PARË I ZBRITJES SË KRIJUESIT NË TOKË, PËR T`I LËNË NJERËZIT PREJ YLLIT DHE SHËNJËN E PARË TË KOMUNIKIMIT TË ZOTIT TË MADH E KA LISIN E SHENJTË TË JETËS, NË TOMOR TË SHQIPËRISË...

 

TREKËNDËSH I NOES ËSHTË DODONA-MALI ARARAT DHE TEBA NË EGJIPT, POR AI NUK ËSHTË I PARI...

 

NOA; NUHA; NUHIU, ETJ., NE I THOMË PA FUND...

 

 

Shkelzeni, bjeshka më lartë në Alpet veriore të Shqipërisë,

shikuar nga livadhet e Morinës, është vendi ku jam lindur...

 

 

 

 

NËSE DO TA DINI VENDIN E ZOTIT TË MADH, DORËN E DJATHTË SHTRËNGONE MBI ZEMER, E DO TA NJENI PREZENCËN E ZOTIT TË MADH, UNIVERSIT. AI DO TË JETË PËRHERË NË ZEMRËN TUAJ!...

 

 

 

MË SHKURT E SHKENCORISHT ËSHTË: ENERGJIA KOZMIKE!

 

 

Tomori i Shqipërisë, me majën më të lartë të Shqipërisë...